De nieuwe man
© Koen Broos

Na The Godfather, The Terminator en The Dark Knight is er eindelijk de sequel op De man die zijn haar kort liet knippen! In de originele voorstelling, geïnspireerd door het boek van Johan Daisne, komen een man en een vrouw samen in een restaurant. Het is 2004: Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent, de term mansplaining bestaat nog niet, hoesten in de openbare ruimte is nog onschuldig. De man is een schrijver, de vrouw een actrice. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg.

Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen, in een wereld waarin niets nog onaantastbaar is. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd, of genadeloos herzien? Is de tijd rijp voor een echte dialoog?

Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. De nieuwe man is een fonkelnieuwe, op zichzelf staande voorstelling.

Teaser De Nieuwe Man

Van en met Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf
Techniek Bram De Vreese en Shane Van Laer
Kostuums Elisabeth Michiels
Stagiaires Elise Bauwens en Kate De Jonckheere
Productie DE HOE in coproductie met Het Laatste Bedrijf. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

In de pers (2)
In de pers (2)
Knack, Els Van Steenberge (9/3/2022)
De Standaard, Filip Tielens en Charlotte De Somviele (26/2/2022)
Het is bijna onwaarschijnlijk hoe deze acteurs je doen zien wat niet gebeurt, behalve in woorden. ≤- Pzazz≥ Een raak en bij momenten romantisch spel, waarbij Peter en Natali in een paringdans van woorden rond elkaar drentelen en elkaar weer afstoten. - ≤Het Nieuwsblad≥ Het is taal en spel op het scherp van de snede, met kleine subtiele (glim)lachmomentjes.≤ - Theaterkrant≥