vandeneedevandeschrijvervandekoningendiderot

Na DeSchrijver DeKoning - 1998, van Damiaan De Schrijver (STAN) en Matthias de Koning (Maatschappij Discordia), gebaseerd op teksten van Karl Valentin - en My Dinner with André - 1998, van Damiaan De Schrijver (STAN) en Peter van den Eede (De KOE), naar het filmscenario van André Gregory en Wallace Shawn - maakt het driemanschap De Koning, De Schrijver en Van den Eede een voorstelling onder de volgende volledige titel:
vandeneedevandeschrijvervandekoningendiderot

BÜHNEREN NEERBÜHNEREN
TROMPE-L'OEIL EN PARADOXEN
DEMONSTRATIETHEATER

vandeschrijvervandekoningdeneede-endiderot

"De hand gleed over een glad oppervlak; het oog echter, door onweerstaanbaarheid gevangen (gevangen in betovering), neemt een reliëf waar, op zo'n manier, dat men aan de filosoof zou kunnen vragen, wie van de twee voorstellingen (welke van de beide betekenissen), die elkaar tegenspreken, de echte leugenaar is."

vandeneedevandeschrijvervandekoningendiderot wordt in 2002 geselecteerd voor het Theaterfestival. In het najaar van 2003 volgt de Franstalige versie du serment de l'écrivain du roi et de diderot, die in Frankrijk (o.a. Festival d'Automne) en Canada speelt.

Tekst naar Paradoxe sur le comédien van Denis Diderot
Van en met Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede
Productie tg STAN, de KOE en maatschappij discordia
Coproductie Franstalige versie Théâtre Garonne (Toulouse), Festival d'Automne (Parijs) en Théâtre de la Bastille (Parijs)