Een antwoord op alle vragen
© Lars van den Brink

Stand-up philosophy in concert: iedere avond een live gecomponeerde voorstelling gebaseerd op ...
de vragen van het publiek!

Laura van Dolron bouwt een safe space voor vragen in een laboratorium vol antwoorden.

Bijgestaan door acteur en schrijver Willem de Wolf (de KOE) muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag) nodigt zij haar publiek uit een vraag op te schrijven. De vragen vormen de basis voor een voorstelling die elke avond live wordt gecomponeerd, op het scherpst van de snede, met humor maar ook met de ambitie om de antwoorden te vinden die het publiek verdient!

Een filosofisch theaterconcert vol zoeken en vinden, vol hoop en wanhoop, en uiteindelijk is er misschien een antwoord dat alle vragen overstijgt.

Laura: Als ik zeg dat ik stand-up philosopher ben, vragen mensen vaak: "Ga je dan ook met het publiek praten?" Nee, zeg ik dan en voel me een beetje betrapt. Ik praat niet met het publiek, omdat ik niet zo heel veel vertrouwen heb in publieksparticipatie, omdat de mensen die terugpraten, de mensen zijn die graag gehoord willen worden en dat zijn de mensen die al genoeg aan het woord zijn, vind ik vaak. In Een antwoord op alle vragen heb ik een vorm gevonden waarbij iedereen in het publiek onderdeel van de voorstelling is. Door ze te vragen een vraag op te schrijven, kunnen ze op een veilige manier meedoen. Wij nodigen het publiek uit om de vraag te vieren en het antwoord te vinden.

Ik wil meer ruimte in mijn voorstellingen voor het magische ‘hier en nu’ van het theater, omdat ik geleerd heb dat datgene wat er aan de hand is altijd belangrijker en spannender is dan wat je had bedacht. Minder voorbereiden, meer openstaan, minder bedenken, meer luisteren. In deze wereld van Instagram, botox en zorgvuldig vormgegeven facebook statussen, heb ik behoefte aan echtheid. Een echtheid die ik elke avond met het publiek zal zoeken, in hun vragen en onze antwoorden.

Meer over Laura en updates over de voorstelling? Ga naar ww.lauravandolron.com!

Concept Laura van Dolron
Tekst & spel Laura van Dolron, Willem de Wolf (Cie. De KOE, Kas & de Wolf)
Muziek Wilko Sterke (Circus Treurdier, Orkater, Orde van de Dag), Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag, Het Nieuwe Lied)
Vormgeving Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
Verkoop Nederland Bureau Berbee culturele affaires – Inke Berbee
Productie Laura van Dolron in samenwerking met de KOE

In de pers (14)
In de pers (14)
NRC Handelsblad, Joyce Roodnat (18/5/2020)
NRC Handelsblad, Ron Rijghard (14/5/2020)
Het Parool, Jan Pieter Ekker (11/5/2020)
Het Nieuwsblad, Magali Degrande (21/1/2019)
NRC Handelsblad, Ron Rijghard (18/12/2018)
Scènes, Léonie Sanders (17/12/2018)
Theaterkrant, Marijn Lems (14/12/2018)
VPRO Nooit meer slapen, Inge Ter Schure (14/12/2018)
RiRo Toneelrecensies, Piet van Kampen (13/12/2018)
Het Parool, Sander Janssens (11/12/2018)
‹In de reguliere voorstellingenreeks van Een antwoord op alle vragen (...) gaf de Wolf met zijn kwetsbare en melancholieke spel een ideale tegenspeler voor de meer cerebrale en op de lach gerichte Van Dolron.› ≤NRC Handelsblad≥ ‹Een originele vorm van participerend ervaringstheater› ≤De Volkskrant≥ ‹Van Dolron en vooral De Wolf (de KOE) zijn erg innemend, waardoor je graag naar ze blijft kijken en luisteren.› ≤Scènes≥ ‹de schurende vorm creëert een intrigerende microcosmos van de werkelijkheid: een plek waar we ondanks onze grote onderlinge verschillen toch samen vorm aan moeten geven.› ≤Theaterkrant≥ ‹Door de verschillen tussen Van Dolron en De Wolf een heel spannend avontuur.› ≤RiRo≥ ‹De show biedt troost en zorgt ervoor dat je zin krijgt om vragen te stellen en samen te zoeken naar antwoorden.› ≤Metro Nieuws≥ ‹Het is knap hoe creatief en inventief het viertal tot antwoorden komt op vragen die variëren van ‘Wat moet ik doen na mijn afstuderen’ tot ‘Wat is kunst’. (...) Als improvisaties lukken, zoals zaterdag, dan ervaar je de magie van theater, van een echtheid waar acteurs normaal gesproken lang op oefenen.› ≤NRC Handelsblad≥ ‹bij ons was er dit na de voorstelling: diepe ontroering en respect. Van Dolron en De Wolf hebben dan wel niet gerepeteerd voor dit stuk, bij elke vraag van iemand die de toekomst veeleer zwart ziet, wijzen zij, als doorwinterde podiumfilosofen, op kleine elementen van schoonheid die we in al onze verwarring en kronkels soms zelf uit het oog dreigen te verliezen. Het kluitje dat ons werd aangereikt, voelt bijna als een klomp goud.› ≤Het Nieuwsblad≥