Voorstelling

IN KOOR!

Concept, tekst & regie: Myriam Van Imschoot & Willem de Wolf - Dirigent: Jean-Baptiste Veyret-Logerias - Met: dramastudenten KASK en amateur-acteurs - Techniek: Piet Depoortere, Emmanuel Desmyter, Pol Geusens & Koen Vanneste - Kleding: Marlene De Smet - Outside eye: Louise Van den Eede - Productie: CAMPO, Cie. De Koe & KASK - Met dank aan: Marcus Bergner, Stijn Bussels, Fabrice Delecluse, Toine Horvers (voor de shuffle step), Bram Van Oostveldt, Paul Vermeir, Akademie Schloss Solitude, PAF & the 'Brussels' choir in het kader van Opera 21 - Met de steun van: de Vlaamse Overheid

Group

Info

Komm, süßer Tod, komm, selge Ruh!

Komm, führe mich in Friede,

weil ich der Welt bin müde,

ach komm, ich wart auf dich,

komm bald und führe mich,

drück mir die Augen zu.

(Bach)

IN KOOR! is een muziektheaterproject waarin de Brusselse performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samenwerken met studenten in de theateropleiding bij KASK en dertien amateuracteurs.

Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een zangstuk. Een koor, zingende mensen die zich eindeloos oefenen om ergens tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen. De zich daarbij voordoende missers, herhalingen en uitschuivers vormen het speelmateriaal. Want mensen zijn het kwetsbaarst wanneer ze iets (nog) niet kunnen wat ze zo graag willen.

Maar IN KOOR! is niet alleen een ode aan de foute aanhef, de valse noot en de nog wankele stem, uit balans en cadans. Het is tevens een carrousel waarin we in- en uitzoomen op het proces, op de repetitie, de verbetering, de hoop, (dis)harmonie, en op hoe individualiteit zich verhoudt tot samenhorigheid.

Wie komt voor mooie cantates en virtuoze stempartijen, zal het moeten stellen met een muziektheater dat van vals zingen een kunst maakt. 

 

met:  Met: Leyna Amara Hammou, Lieve Baele, Simon Baetens, David Compernolle, Brigitte De Clercq, Maarten Degraeuwe, Nona Demey, Jos Deraedt, Louis Kindt, Louis Janssens, Briek Lesage, Bart Locy, Marie Mignolet, Imke Mol, Chris Reyns, Timo Sterckx, Linda Van de Wielle, Rita Van den Broecke, Naomi Van Der Horst, Tamara Van IJperen, Flor Van Severen, Myriam Vancraeynest, Mats Vandroogenbroeck & Kathleen Wijnen 

Foto: ‘Faneuil Hall Crosswalk’, uit ‘Selected People’ © Pelle Cass