Na 30 jaar theaterteksten wagen we ons eindelijk aan een boek: KOE DOET BOEK! Een boek waarin we de vraag stellen hoe de KOE een boek zou maken, een voorstelling op papier, een grillig, verrassend en vernieuwend werk waarin Peter, Natali en Willem - samen met co-auteur en redacteur Wannes Gyselinck - u een unieke blik schenken op hun filosofie en werkwijze. Kortom: een jubileumboek zoals enkel de KOE dat maken kan. Over al wat we hebben nagelaten, en al wat we hebben nagelaten na te laten. Blader door beelden uit dertig jaar KOE-voorstellingen, krijg eindelijk de - nooit eerder gepubliceerde! - tekst van ons allereerste stuk De Gebiologeerden in handen, of ga zelf aan de slag met het 'Vademekoe', een DIY-handleiding op basis van 40 veelgestelde vragen. Met bijdragen van o.a. Wim Helsen, Ivo van Hove, Damiaan De Schrijver, Raf en Mich Walschaerts, Micha Wertheim en vele anderen
KOE DOET BOEK wordt officieel gepresenteerd op 7 mei 2019, aansluitend aan de première van onze nieuwe voorstelling, ACHTER/AF.
Wil u er als eerste bij zijn? Vul dan dit formulier in om uw exemplaar alvast te reserveren voor de vriendenprijs van €34. Vroege vogels ontvangen een gesigneerde versie.

In de pers

Lees de voorpublicatie in Etcetera.

Reacties

Het enige boek dat de KOE kon schrijven, of dat doen jullie me feilloos geloven, zo heerlijk anders en eigen en juist. Ik heb gelachen, hard gelachen, overkomt me zelden met een boek, en ik heb ook tranen in de ogen gehad, enfin, le tout, maar je krijgt er ook zin van om eens wat beter te gaan bestaan, uiteraard niet in morele zin, gewoon als beoefenaar van het leven. Dat is toch wel gigantisch wat. (Guinevere Claeys)
 

Een voorproefje

Bij wijze van flaptekst staat deze tekst op de kaft: 

Ik heb naar de kaft van het boek gekeken en gezien dat er een foto van mij op staat. Op de foto is te zien hoe ik het boek in ontvangst neem. En hoe het me emotioneert. Ik kijk op de foto naar hoe ik het boek in ontvangst neem dat u nu in uw handen heeft. En dat ik ook weer even in mijn handen nam vlak voor ik deze tekst begon te schrijven. De hernieuwde kennismaking met het boek zojuist voor het schrijven emotioneerde me opnieuw. Iemand had er eigenlijk andermaal een foto van moeten maken. Dan zouden we kunnen vergelijken.

Het boek zelf, het vasthouden van het boek zelf is sensationeel. Het gewicht, het formaat, het feit dat het bestaat. En wat het vertegenwoordigt. Dertig jaar de KOE. Dit boek wil daarop terugkijken door vooruit te blikken. Dit boek wil een poging doen u uit te leggen hoe wij werken, wat wij belangrijk vinden, hoe wij praten, schrijven en onderhandelen. Het wil laten zien hoe wij een voorstelling maken en hoe dat verandert. Hoe dat verandert door het maken van een boek. Hoe dat verandert door het maken van een boek over hoe wij een voorstelling maken. Het boek is als een voorstelling die niet wordt gespeeld, maar wordt gelezen.